Willem Vermandere staat drie keer op Dranouter dit jaar

Het Festival Dranouter heeft een primeur te pakken: Willem Vermandere zal er drie dagen op rij optreden. Geen enkele artiest heeft dit ooit gedaan.

Voor fans van kleinkunst is Willem Vermandere een levende legende. De 78-jarige man gaat maar liefst drie dagen op het podium staan. Zijn laatste optreden op Dranouter was op de editie van 2010 en sindsdien is het door agendaproblemen niet meer gelukt om hem te strikken. Dit jaar lukte het wel.

Optreden in kerk

Toen bleek dat het mogelijk was, heeft de organisatie gekozen om hem in de kerk te laten optreden. "Het nadeel aan de kerk is dat dit de kleinste locatie is op ons festival. Om ons publiek de kans te geven om een optreden mee te pikken, gaat hij drie dagen op rij optreden," zegt Bavo Vanden Broeck. 

Wie naar de 'Nieuwe Vertellementen' van Willem Vermandere wil gaan, kan op 3, 4 en 5 augustus naar Festival Dranouter.

Meest gelezen