Video player inladen...

Reeks ongevallen doet uittocht naar kust in de soep draaien

De start van het verlengd weekend brengt heel wat ellende mee op de weg. De uittocht naar de kust is vannamiddag in de soep gedraaid door drie ongevallen op de E40. Op een gegeven moment was het bijna drie uur aanschuiven tussen Ternat en Drongen. Ondertussen is de rijweg weer vrijgemaakt, maar het blijft druk richting Oostende.

Verkeersanker Hajo Beeckman raadt aan om de E40 te blijven volgen als je richting kust rijdt, want op een aantal omleidingswegen is het nog drukker.

Ook rond Antwerpen blijft het problematisch met files van anderhalf uur op de Ring en de E313. In totaal staat nog steeds meer dan 300 kilometer file op de snelwegen. 

3 ongevallen op E40 richting kust

Tussen 15 uur en 15.30 uur gebeurden drie ongevallen op de E40 richting kust. Een eerste ongeval gebeurde ter hoogte van Wetteren. Daarbij waren twee voertuigen betrokken.  

Ter hoogte van Drongen, bij Gent, gebeurde een tweede ongeval, waarbij drie voertuigen betrokken waren. Bij het derde ongeval ter hoogte van Erpe-Mere waren zes voertuigen betrokken. Hier vielen vier lichtgewonden. 

Ondertussen zijn de ongevallen afgehandeld en is de rijbaan weer vrijgemaakt. Het blijft wel nog aanschuiven van Brussel naar Gent. 

Herbekijk hier de Facebook live van verkeersanker Hajo Beeckman

Meest gelezen