Video player inladen...

De "truc met het ruimtepak" loopt fout: oplichters moeten door het stof in India

In India heeft de politie een vader en zoon ontmaskerd die mensen probeerden op te lichten door ze te laten investeren in "speciaal materiaal". De twee zijn gearresteerd op verdenking van oplichterij. Als straf heeft de politie hen alvast laten "paraderen" in hun valse pakken, wat zijn effect niet miste: de twee werden de risee op sociale media. 

De twee hadden zelf een soort "ruimtepak" ineengeknutseld, dat bleek te bestaan uit een soort aluminiumfolie.  Met het pak wilden ze hun slachtoffers ervan overtuigen dat ze daadwerkelijk aan de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA verbonden waren. 

De twee gingen langs bij potentiële investeerders met een nepproject. Eén zakenman liet zich vangen en betaalde ruim 200.000 dollar, zowat 180.000 euro.  De twee overtuigden hem ervan om te investeren in een koperen plaat te kopen die bijzondere eigenschappen zou bezitten. Hun zogenoemde rice puller zou uit koper bestaan dat door de bliksem was getroffen en daardoor "magnetische eigenschappen" zou hebben op rijstkorrels. 

Na hun arrestatie liet de politie de oplichters voor de camera stappen in hun ruimtepakken. De politie heeft foto's en een filmpje daarvan vrijgegeven. Het duo werd al snel de risee op Twitter en andere sociale media, waar het filmpje gretig werd gedeeld. "Slechte Bollywood-acteurs", klonk het onder meer. "Hilarisch!" 

Meest gelezen