Videospeler inladen...

Gevolgen van staking Brussels Airlines volgende week zijn nu al voelbaar

De gevolgen van de aangekondigde staking van de piloten van Brussels Airlines, volgende week maandag en woensdag, laat zich nu al voelen op Brussels Airport. Passagiers die vandaag vertrekken, maar maandag of woensdag zouden terugvliegen, proberen last-minute een andere terugvlucht te boeken. Meer dan 70.000 passagier zijn getroffen door de actie. 

De piloten zijn al langer ontevreden: het conflict met de directie draait rond de balans tussen werk en privéleven, lonen en pensioenen. Voor maandag stonden bijna 300 vluchten gepland. Er zouden 207 vluchten worden geannuleerd. Dit heeft gevolgen voor 43.250 passagiers. Woensdag worden 209 vluchten geschrapt en zijn 29.480 passagiers getroffen. Brussels Airlines probeert een oplossing te vinden voor de getroffen klanten. De meesten zullen een voorstel voor een alternatieve vlucht krijgen. 

"We willen 12 verbindingen verzekeren"

Brussels Airlines meldde vanmorgen dat het minstens 12 verbindingen wil verzekeren op maandag. Het zou gaan om vluchten naar bestemmingen in Denemarken, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk. Maar voor precieze informatie over welke vluchten precies getroffen zijn en welke toch overeind blijven, neemt u het best contact op met de luchtvaartmaatschappij. 

Moederbedrijf Lufthansa: "Verwacht geen investeringen waar de kostenpositie niet goed zit"

Ook de integratie van Brussels Airlines in Eurowings, de low-cost-speler van Lufthansa, wakkert de onzekerheid aan.  Lufthansa reageert nu zelf op het sociaal conflict. "We zijn zeer bezorgd over de stakingsaankondiging voor volgende week", zegt communicatiedirecteur Andreas Bartels.

Investeringen in de vloot doet Lufthansa "waar de winst zit", klink het. "We doen dat waar er groeiperspectief is, waar de beste marges zitten. Als een luchtvaartmaatschappij niet de juiste kostenpositie heeft, dan moeten ze daar ook geen grote investeringen verwachten." Een waarschuwing is dat zeker niet, verzekert Bartels. "Het is ook in het belang van Brussels Airlines zelf om te weten waar we staan", zegt hij.

Reactie Lufthansa in "Het Journaal": "Bezorgd over wat er in België gebeurt"

Videospeler inladen...

Meest gelezen