Opnieuw brand in studentenhuis in Leuven: "Kijk naar het kwaliteitslabel" 

In Leuven heeft het vannacht opnieuw gebrand in een studentenhuis. Twee weken geleden was er ook al een zware brand in een ander kot. Schepen voor studentenzaken, Bieke Verlinden, raadt ouders die een kot komen zoeken aan om uit te kijken naar het kwaliteitslabel.

Heel wat ouders zijn ongerust over de staat waarin de koten in Leuven zich bevinden. Schepen voor studentenzaken, Bieke Verlinden, begrijpt die bezorgdheid maar wil ook benadrukken dat de veiligheid van de koten een absolute prioriteit is van de stad. Er is de laatste jaren heel wat veranderd. "Het is toevallig dat het twee keer kort na elkaar heeft gebrand. Het toont wel aan hoe belangrijk de kwaliteit en brandveiligheid van koten zijn. We hebben de laatste jaren samen met de universiteit heel wat actie ondernomen. We hebben de kwaliteit naar omhoog gekregen en sinds kort hebben we ook een woondienst die elke kamer controleert op brandveiligheid en vergunningen." 

Groene en blauwe K

De schepen raadt ouders die een kot komen zoeken voor hun kinderen ook aan om altijd na te gaan of het kot van hun keuze wel een kwaliteitslabel heeft. Dat label is een blauwe of een groene K die je aan de voorkant van studentenhuizen kan vinden. "Er staat bij die K ook een QR-code. Zo kan je alle informatie van een kamer op je gsm bekijken. Ik zou absoluut aanraden om enkel te huren daar waar de KU Leuven en de stad Leuven een garantie voor de veiligheid geven." 

Meest gelezen