AP

FKA twigs: "Liet "fruitschaal vol pijn" uit baarmoeder verwijderen"

FKA twigs heeft openhartig getuigd over hoe ze eind vorig jaar zes vleesbomen uit haar baarmoeder moest laten verwijderen, "een fruitschaal vol pijn", zo benoemt ze het zelf. De Britse zangeres (30) zegt dat de ingreep haar zelfvertrouwen als vrouw onderuithaalde, maar intussen is ze volledig hersteld. 

FKA twigs is een Britse zangeres en producer die haar carrière begon als danseres in videoclips van onder anderen Ed Sheeran en Kylie Minogue. Doorgaans deelt ze weinig persoonlijke informatie met de buitenwereld. Daar maakt ze nu een uitzondering op.

Op Instagram (zie haar post hieronder) schrijft ze dat ze er lang over getwijfeld heeft of ze over haar medische perikelen zou praten. Dat doet ze nu toch omdat ze weet dat ze veel vrouwelijke lotgenoten heeft die ze met haar verhaal een hart onder de riem wil steken. "Ik wil zeggen dat jullie geweldige strijders zijn en dat jullie niet alleen zijn, jullie kunnen hier door komen." 

FKA twigs (haar echte naam is Tahliah Debrett Barnett) liet in december vorig jaar tijdens een kijkoperatie zes vleesbomen verwijderen. Vleesbomen of fibromen zijn goedaardige gezwellen in de spierwand van de baarmoeder. Het is een aandoening die enkel voorkomt bij vrouwen in de vruchtbare periode van hun leven. Zo'n 30% van de vrouwen krijgt er eens of meerdere keren mee te maken.

Of het fibroom klachten veroorzaakt, hangt af van de grootte en ligging. Veel vrouwen ontdekken zelfs nooit dat ze fibromen hebben. Wie het wel ontdekt, klaagt meestal over hevige menstruatie of een drukkend gevoel op de onderbuik of op de blaas. Onvruchtbaarheid is een mogelijk gevolg, want waneer het fibroom zich in de nabijheid van de baarmoederholte bevindt, kan die ongeschikt worden voor een zwangerschap. 

Volgens de verpleegster waren het gewicht en de afmetingen gelijk aan 6 maanden zwanger zijn.

De gezwellen die FKA twigs moest laten verwijderen waren redelijk groot. Op Instagram schrijft ze "dat twee de grootte van appels hadden, drie de grootte van kiwi's en enkele aardbeien, een fruitschaal pijn elke dag. Volgens de verpleegster waren het gewicht en de afmetingen gelijk aan 6 maanden zwanger zijn." 

"Ik probeerde moedig te zijn, maar het was soms een marteling", vervolgt ze haar verhaal. "Om eerlijk te zijn: ik begon eraan te twijfelen of mijn lichaam ooit nog hetzelfde zou voelen. Ik onderging de ingreep en ik was zo bang. Ondanks veel liefde van vrienden en familie voelde ik me echt alleen, mijn zelfvertrouwen als vrouw werd volledig onderuitgehaald. "

Ik voeld me echt alleen, mijn zelfvertrouwen als vrouw werd volledig onderuitgehaald.

Intussen is de zangeres helemaal hersteld. "Ik voelde me tijdens het dansen (zie video in post) voor het eerst opnieuw mijn sterke zelf en dat was magisch", schrijft ze. "Bedankt waardevol lichaam voor het herstel. Bedankt om me eraan te herinneren dat ik lief moet zijn voor mezelf, je bengt fantastisch.(...) Hiermee laat ik mijn pijn los... Liefde altijd, Twigs." 

FKA twigs had enkele jaren een relatie met de "Twilight"-acteur Robert Pattinson (zie foto hieronder). Het koppel zou intussen niet meer samen zijn, maar officiële bevestiging daarvan is er niet. 

AP

Meest gelezen