Videospeler inladen...

Schietincident in Brussel-Zuid was gevolg van familievete, verdachte nog voortvluchtig

Het schietincident in Brussel-Zuid van gisteren was het gevolg van een vete tussen twee families. Dat meldt het parket van Brussel. De verdachte is geïdentificeerd, maar voorlopig nog voortvluchtig. Zijn wapen is teruggevonden op de vluchtroute die hij genomen heeft.

In Brussel-Zuid ontstond gisteren kort na 17 uur even paniek door een luide knal. Grote groepen reizigers verlieten het station. Politie, militairen en ziekenwagens kwamen ter plaatse. Een eerste onderzoek leek uit te wijzen dat iemand een voetzoeker had laten ontploffen, maar op bewakingsbeelden in het station was te zien hoe een persoon in de centrale hal van het station, beneden aan de trappen naar perron 9 en 10, een schot loste, gericht op de grond.

De verdachte vluchtte weg en wordt opgespoord. Het parket kent zijn identiteit. Verschillende personen zijn intussen gehoord als getuige. Daaruit blijkt dat een langdurige vete tussen twee families aan de oorzaak ligt van het incident. 

Meest gelezen