(archieffoto)
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Vijf belangrijke IS-leiders gevangengenomen in Irak

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter bevestigd dat "vijf van de meest gezochte IS-leiders" gevangengenomen zijn. Maar IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi zou daar niet bij zijn. 

"Vijf van de meest gezochte leiders van IS net gevangengenomen", schreef Trump deze namiddag op Twitter, zonder verdere details. Het ging naar verluidt om een operatie van het Iraakse leger in samenwerking met Syrische troepen die Amerikaanse steun genieten. De woordvoerder van de door de Amerikanen geleide coalitie, Ryan Dillon, noemde de arrestatie "een zware slag voor IS". 

Namen van de opgepakte IS-leiders zijn niet genoemd, maar het zou dus gaan om enkele sleutelfiguren. IS heeft al veel terrein verloren in Irak en Syrië, maar controleert onder meer wel nog altijd gebieden in Syrië, vooral langs de grens met Irak.

Meest gelezen