Stille wake voor man (27) die overleed tijdens politie-interventie

In Roeselare hebben 150 mensen gisterenavond een stille wake gehouden, voor de man van 27 die begin deze week overleed, toen hij door de politie uit zijn huis werd gezet. Familie en vrienden van de man kwamen samen bij het huis.

Kennissen van het slachtoffer zijn boos op de politie. Na de wake trok een groepje van een 40-tal mensen nog naar het politiekantoor op de Botermarkt in het centrum van de stad. Het kantoor was gesloten, dus een confrontatie met de politie is er niet geweest.

Brandje

"De mensen hebben daar hun gevoelens geuit", vertelt burgemeester Kris Declercq. "Ze hebben ook een brandje veroorzaakt, door folders in brand te steken. Er is geen interventie van de politie nodig geweest. De politie kon alles vanop afstand onder controle houden. Alles is rustig en sereen verlopen."

Het parket onderzoekt nu hoe de man is overleden.

Meest gelezen