Tesla botst met hoge snelheid op geparkeerde vrachtwagen in Berchem

In Berchem zijn afgelopen nacht drie gewonden gevallen bij een zwaar verkeersongeval in de Roderveldlaan. Een bestuurder van een Tesla reed met hoge snelheid op een geparkeerde vrachtwagen.

Het was rond twee uur in de nacht van woensdag op donderdag dat een Tesla  - volgens getuigen - met veel te hoge snelheid door de Roderveldlaan in Berchem reed. De bestuurder kon daardoor een verhoogd verkeerseiland niet ontwijken. Hij reed erop, verloor de controle over zijn stuur en botste daardoor in volle vaart op een geparkeerde vrachtwagen. Een enorme klap. Beide wielen en het portier van de Tesla braken af. De auto kwam pas een paar honderd meter verder tot stilstand.

Niet duidelijk wie reed

In de auto zaten drie personen. Een 30-jarige man raakte zwaargewond. Twee andere inzittenden raakten lichtgewond. De 30-jarige man had een rijverbod en legde een positieve ademtest af. Voor de politie is het wel niet duidelijk wie achter het stuur van de auto zat. De inzittenden legden tegenstrijdige verklaringen af. Het labo kwam ter plaatse voor  vaststellingen. De straat bleef urenlang afgesloten in beide richtingen. 

Meest gelezen