� 2016 by Entertainment Pictures

Waar is het pak van Iron Man naartoe?

In Los Angeles is het peperdure pak verdwenen waarmee de Amerikaanse acteur Robert Downey jr. als filmheld "Iron Man" de wereld redt. De outfit lag in een loods waarin rekwisieten worden opgeslagen, maar is onvindbaar.

Robert Downey jr. droeg het goud-rode pak in de eerste "Iron Man"-film tien jaar geleden. Hij vertolkt er de rol van een steenrijke, excentrieke uitvinder en zakenman die als superheld "Iron Man" de strijd aanbindt met boze krachten in de wereld.

Het pak werd bewaard in een opslagplaats voor filmrekwisieten in Pacoima, in de buitenwijken van Los Angeles. Medewerkers ontdekten enkele dagen geleden per toeval dat het er niet meer lag en waarschuwden de politie. Die is met een onderzoek gestart en beschouwt de zaak naar eigen zeggen als een prioriteit. Het pak zou zowat 325.000 dollar (274.000 euro) waard zijn.

Vermoedelijk is het ergens tussen februari en 25 april verdwenen. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van diefstal. Het zou het enige rekwisiet uit de opslagplaats zijn dat vermist wordt.

De eerste "Iron Man"-film uit 2008, naar de populaire stripreeks van Marvel, was een wereldwijd kassucces. In 2010 en 2013 verscheen een vervolg, ook met Downey jr. in de hoofdrol. "Iron Man" is ook een van de hoofdfiguren in de superheldenfranchise "Avengers", ook van Marvel.

Meest gelezen