Videospeler inladen...

17 hypermarkten van Carrefour dicht door stakingsacties

Vandaag blijven 17 van de 45 hypermarkten van Carrefour in ons land dicht. Volgens de vakbonden heeft het personeel veel vragen bij de lopende onderhandelingen. Ze willen een signaal geven dat die onderhandelingen beter moeten.

Vrijdagochtend werd duidelijk dat er vier winkels in  Vlaanderen ,  drie in het Brussels gewest en tien in Wallonië heel de dag dicht zouden blijven wegens een staking van het personeel.

In Vlaanderen gaat het om de winkels in Sint-Kruis Brugge en Sint- Eloois Vijve. In Brussel blijven de winkels van Evere, Oudergem en Sint-Agatha-Berchem dicht.

De Waalse winkels die door acties geblokkeerd zijn:  Bergen, Soignies, Haine Saint-Pierre, Gosselies, Bormerée, Froyennes, Belle Ile, Marche, Arlon en Bierges.

Signaal aan de directie

De directie betreurt de acties volgens woordvoerder Baptiste Van Outryve: "Ons vandaag verwijten dat we niet vooruit geraken, terwijl we de agenda samen met de vakbonden bepaald hebben, lijkt ons erg kort door de bocht. We begrijpen daaruit dat de vakbonden sneller willen gaan, en dat vinden we een goede zaak."

Vakbondsecretaris van LBC, Kristel Vandamme zegt dat veel werknemers met vragen blijven zitten. "Het personeel van een aantal winkels wil met de acties het signaal geven dat de onderhandelingen beter moeten", zegt Vandamme. "Het is geen ordewoord van de vakbonden om te staken, vandaar dat niet alle winkels dicht zijn."

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen