Video player inladen ...

Bezoekers Beekse Bergen gaan ver om jachtluipaarden te bewonderen: beelden tonen hoe ze auto verlaten

Enkele bezoekers van het safaripark Beekse Bergen in Nederland die hun auto verlaten hadden om jachtluipaarden van dichtbij te bewonderen, zijn maar ternauwerdood aan een groot gevaar ontsnapt. Het park reageert geschokt en herhaalt dat uitstappen tijdens een safari ten strengste verboden is.  

Woensdag verscheen een filmpje op YouTube van het incident, het zou zich eerder deze week hebben voorgedaan. Tijdens hun autosafari stappen drie mensen uit een wagen met Franse nummerplaat om te gaan kijken naar de jachtluipaarden die in de schaduw liggen te rusten.

Ze stappen weer in, maar een eindje verder stopt de auto weer en stapt iedereen uit: twee mannen, twee vrouwen en een kind. Ze lopen deze keer iets verder weg van hun auto en dat blijkt niet hun beste zet te zijn. De jachtluipaarden komen op hen af en de vijf slagen er nog net in om op tijd weer in hun auto te stappen.

"Uitstappen mag nergens in het park"

Het is strikt verboden om de wagens te verlaten als je een rondrit maakt in het safaripark. Uitbater Libéma bevestigt het voorval bij de NOS en is geschokt. "Uitstappen mag nergens in het park. Over de risico's daarvan informeren we in meerdere talen", zegt een woordvoerder.

Over mogelijke maatregelen die naar aanleiding van het filmpje worden genomen kan Libéma nog niets zeggen. "Dit is een exces, op dit moment zien we voor ons nog geen aanleiding om te handelen."

In 2012 ging het al eens een keertje mis toen een jongetje aangevallen werd door een cheetah. Ook toen was een groepje bezoekers uitgestapt om de dieren van naderbij te bekijken.

Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen, tussen Tilburg en Hilvarenbeek in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is in oppervlakte het grootste dierenpark in de Benelux. Er verblijven meer dan 150 diersoorten. Ook bij Belgen is het een populaire trekpleister.