Bergen vuilniszakken op straat in Antwerpen ondanks feestdag

Hoewel het gisteren een feestdag was, hebben toch veel mensen hun afval buiten gezet, in Borgerhout en in Antwerpen Noord bijvoorbeeld. Wie zijn vuilniszak gisteren buitenzette, riskeert een GAS-boete. Vandaag hoopt de stad alles opgeruimd te krijgen.

Op de Turnhoutsebaan liggen er sinds gisteren stapels karton en bergen vuilniszakken. Ook in Antwerpen Noord is dat zo. "Wie z'n vuilniszak gisteren buitenzette riskeert wel een GAS-boete" , zegt schepen Caroline Bastiaens. "Ik wil best bekijken of we nog beter moeten communiceren dat het niet mag. Dat kan bijvoorbeeld op de dag voor een feestdag met alle nieuwe digitale mogelijkheden die er vandaag zijn. Maar anderzijds zouden mensen  intussen toch al moeten weten dat dit niet mag."  Vandaag hoopt de stad al het afval uit de straten weg te krijgen. 

Meest gelezen