BELGA/WAEM

Volle tank diesel is een kwart goedkoper in Luxemburg

Voor het eerst sinds september 2013 stijgt de dieselprijs boven de 1,50 euro. Dat heeft de federale overheidsdienst Economie vrijdag bekendgemaakt. Het is van september 2013 geleden dat de diesel meer dan 1,50 euro kost. Door de hoge dieselprijs steken steeds meer Belgen de grens over om te tanken.

De spanningen rond de Iran-deal drijven de olieprijs omhoog en dat laat zich voelen aan de pomp. De maximumprijs voor een liter diesel bedraagt vanaf morgen 1,5020 euro. Voor het eerst sinds september 2013 stijgt de dieselprijs boven de 1,50 euro.

In Luxemburg kost een volle tank diesel van 60 liter maar liefst 25 euro minder dan in België. Ook in onze andere buurlanden ligt de prijs lager. Daardoor rijden steeds meer Belgen over de grens om goedkoop te tanken, zegt de federatie van brandstoffenhandelaars Brafco. "De hoge dieselprijs is nefast voor pomphouders in de grensregio's, maar ook voor de schatkist", zegt algemeen directeur Johan Mattard.   

Meest gelezen