Dropbox verrast met eerste cijfers na beursdebuut

Cloudopslagdienst Dropbox heeft in zijn eerste kwartaalrapportage sinds zijn beursdebuut sterke cijfers laten zien. Zowel de omzet als het aantal gebruikers kwam hoger uit dan de verwachtingen van analisten.

De omzet kwam uit op 316,3 miljoen dollar (265 miljoen euro), een stijging van 28 procent ten opzichte van een jaar eerder. De toename was onder meer te danken aan groei van het aantal klanten. Het aantal betalende gebruikers steeg van 9,3 miljoen naar 11,5 miljoen. Onder de streep noteerde Dropbox een verlies van 465,5 miljoen dollar tegenover 33,1 miljoen dollar een jaar eerder.

Dropbox debuteerde op 23 maart op Wall Street. Het aandeel steeg die dag meteen 50 procent. Daarmee kwam de beurswaarde op dat moment uit op zo'n 12,7 miljard dollar. 

Meest gelezen