Familie 27-jarige man die overleed bij uithuiszetting dient klacht in

De familie van de man die maandag in het West-Vlaamse Roeselare overleed toen hij uit zijn woning werd gezet, heeft een klacht ingediend bij de onderzoeksrechter. De familie denkt dat de man overleed aan de gevolgen van politiegeweld.

De man van 27 werd door een deurwaarder en een agent uit zijn huis gezet omdat hij de huur niet betaald had. Bij die uithuiszetting reageerde de man bijzonder kwaad en werd versterking gevraagd aan de politie. Die kon de man kalmeren en overmeesteren en uiteindelijk ook boeien. Maar de man stierf bijna meteen daarna.

Er werd een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de man, maar het parket in Kortrijk communiceert de resultaten niet omwille van het geheim van het onderzoek. Het parket deelde eerder deze week wel al mee dat er geen aanwijzingen zijn van politiegeweld. De familie van de man is daar niet van overtuigd en heeft een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend voor doodslag, onvrijwillige doodslag en slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Een onderzoeksrechter leidt het onderzoek nu.

Onderzoek bij Algemene Inspectie

Het onderzoek wordt gevoerd door de Algemene Inspectie. Dat is een beslissing van de onderzoeksrechter en gebeurt wanneer er leden van de politie mogelijk betrokken zijn bij de feiten. De belangrijkste opdracht van de Algemene Inspectie is het inspecteren van de werking van de federale en de lokale politie. Maar de dienst kan ook in opdracht van het gerecht bepaalde zaken onderzoeken. Bij het Comité P, dat de politiediensten controleert, loopt geen onderzoek.

Meest gelezen