Geen succes voor deelfietssysteem Trapido in Gent

Het fietsdeelsysteem Trapido is sinds enkele maanden ingevoerd in Gent, maar het wordt maar matig gebruikt. Gent gaat het systeem nu aanpassen.

Met het deelfietsensysteem Trapido kan u een fiets uitlenen, maar u moet hem altijd terugbrengen naar de plaats waar u hem hebt opgepikt. Omdat dat vaak een park-en-ride-zone of een bedrijventerrein is, is dat ook de plaats waar u hem sowieso zou terugbrengen. "Dat is logisch," zegt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen), "maar nu is ook het free-floating deelfietsen populair op de markt. Dat is het systeem waarbij u om het even waar fietsen kunt plaatsen en oppikken. Dit is een interessant systeem en kan zonder grote investeringen ook in Gent ingevoerd worden."

Het is de bedoeling dat het schepencollege in september het kader daarvoor goedkeurt en daarna komt er een oproep naar aanbieders van free-floating fietsen. Als alles goed gaat, zou het nieuwe systeem tegen het einde van het jaar ingevoerd kunnen worden. 

Meest gelezen