Gemeente Maasmechelen zoekt jongeren voor speciale vakantiejob

De gemeente Maasmechelen zoekt jobstudenten voor een bijzondere vakantiejob. Ze willen deze zomer jongeren inschakelen als "stadssteward".

De gemeente wil deze zomer jongeren aan de slag krijgen als stadswacht. Zij zullen bijvoorbeeld tijdens evenementen ingezet worden als aanspreekpunt, om mee voor de veiligheid te zorgen. De gemeente heeft zelf ook gemeenschapswachten, maar er is volgens burgemeester Raf Terwingen wel een verschil. "De gemeenschapswachten hebben een heel specifiek statuut en die hebben ook meer gezag. We konden niet meer tijdelijke gemeenschapswachten inschakelen, dus daarmee deze oproep naar studenten om meer volk op straat te krijgen", zegt Terwingen.  

Ogen en oren

De jongeren mogen niet als een soort politie optreden en mogen dus geen boetes uitschrijven. "Onze jobstudenten zullen enkel toezicht houden. Ze zijn de ogen en oren van de gemeente. Als het nodig is, zullen ze ook gevallen van overlast moeten signaleren aan de gemeenschapswachten en aan de politie om zo problemen op te lossen", aldus burgemeester Terwingen. 

Jongeren die zich voor de vakantiejob geroepen voelen, kunnen zich nog tot 19 mei inschrijven via de website van de gemeente Maasmechelen. 

Meest gelezen