Foto: Hema

Geodriehoek van Hema meet verkeerd

Gezakt voor wiskunde? Misschien ligt het wel aan de Hema. De Nederlandse winkelketen verkocht namelijk geodriehoeken waarop te veel streepjes staan. Mogelijk lagen die geodriehoeken ook in België in de rekken.

Het was een alerte Nederlandse studente die de drukfout opmerkte. Tussen 50 en 60 staan op de driehoek elf streepjes en tussen 60 en 70 tien streepjes. Normaal moeten dat er negen zijn. "Wie 54 graden wil tekenen, zal iets fout tekenen", zegt de woordvoerder.

Hema heeft maar één soort geodriehoek in zijn assortiment, maar het is nog niet duidelijk in welke vestigingen ze werden verkocht. "We zijn aan het onderzoeken aan welke winkels het product is geleverd".

Het is niet uitgesloten dat de foute driehoek ook in Belgische winkelrekken terecht is gekomen. De verkoop is nu opgeschort en Hema roept studenten op goed te controleren of ze een correcte geodriehoek gebruiken. 

Meest gelezen