Onderbezetting 101 in Limburg: kan tot gevaarlijke situaties leiden

De 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking.

Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft binnenlandse zaken te weinig personeel aan. Daardoor krijgen ook Limburgers in andere regio's hun gevraagde overplaatsing naar Hasselt niet.

De politiemensen die ook in de centrale aanwezig zijn springen regelmatig bij aan de telefoon. Maar zij moeten normaal de politieploegen aansturen en de camera's in de gaten houden. Door de onderbezetting blijven oproepen langer in de wachtrij staan, voor ze beantwoord worden. En in een noodsituatie kan dat voor problemen zorgen.

Stakingsaanzegging

Daarom eist de vakbond dat dringend werk gemaakt wordt van extra personeel. Als binnenlandse zaken niet reageert, overweegt de NSPV een stakingsaanzegging in te dienen.

Meest gelezen