AFP or licensors

Inwoners Carcassonne niet gediend met kunstwerk ter ere van hun monumentale kasteel

De inwoners van Carcasonne zijn niet gelukkig met een modern kunstwerk ter ere van hun kasteel. Dat meldt NOS. Carcasonne staat 20 jaar op de erfgoedlijst van UNESCO. Voor die verjaardag liet de stad de vesting versieren door Zwitsers kunstenaar Felice Varini.

De inwoners van Carcassonne zijn niet gediend met het kunstwerk dat hun erfgoedmonument moet vieren. Het kunstwerk van de Zwitser Felice Varini dat de volledig vesting bedekt, valt niet in de smaak bij de buurtbewoners. Ook op Twitter kwamen er verschillende opmerkelijke reacties.

Het werk bestaat uit fluogele aluminium platen die concentrische cirkels vormen. Die cirkels kan je alleen vanaf een bepaald punt zien. Daarom noemen veel mensen het werk onduidelijk. Bovendien vinden de buurtbewoners het werk met een prijs van 250.000 euro erg duur. Dat terwijl er geen geld zou zijn om het monument te onderhouden of renoveren. 

Een actiegroep heeft nu een petitie opgestart om het werk te laten verwijderen. Meer dan 1900 mensen hebben die al ondertekend. Enige vorm van troost voor de tegenstanders is dat het werk sowieso in september al verdwijnt.

Deze vrouw was aanvankelijk ook niet verkocht, tot ze de cirkels te zien kreeg. Nu zou ze het graag toepassen op haar eigen woning:

Meest gelezen