Monica Lewinsky: "Me sussen met een artikel in je tijdschrift maakt alles nog erger"

Jaren ging ze gebukt onder de publieke vernederingen, nadat seksuele details waren uitgelekt over haar relatie met de toenmalige president Bill Clinton, toen ze als stagiaire werkte op het Witte Huis. Maar Monica Lewinsky vocht terug en werd een boegbeeld voor slachtoffers van "internet shaming". In die hoedanigheid zou ze afgelopen woensdag een lezing geven op een evenement dat georganiseerd was door "Town & Country Magazine". Maar plots was ze niet meer welkom, omdat volgens haar, Bill Clinton himself op het evenement zou aanwezig zijn. Op Twitter schreeuwde ze haar ongenoegen uit.

Nadat ze teruggefloten was, reageerde Lewinsky dus furieus op Twitter: "Alstublieft, nodig me niet uit voor een evenement, zeker niet als er over maatschappelijke veranderingen zal gepraat worden, om me, nadat mijn aanwezigheid bevestigd is, me ongewenst te verklaren omdat ook Bill Clinton besloten heeft om aanwezig te zijn. Emily Post zou hier zeker niet mee akkoord gaan.”

Emily Post is een voormalige etiquette-experte, die in de eerste helft van de 20e eeuw succes had met tips over hoe zich correct te gedragen.

Maar het werd voor de nu 44-jarige Lewinsky nog erger: "En probeer de situatie ook niet beter te maken door me te beledigen met een voorstel voor een artikel in je tijdschrift."

Clinton, die wel degelijk op het evenement aanwezig was en de bezoekers toesprak, was zich van geen kwaad bewust, zo liet hij via zijn woordvoerder weten:

Volgens CNN heeft het tijdschrift zich intussen verontschuldigd bij Lewinsky, ook voor de manier waarop de situatie door hen afgehandeld werd. Lewinsky mocht alvast op sociale media rekenen op de nodige steun:

Meest gelezen