Nimfa Bogaert (23) nieuwe aardbeiprinses in Melsele

In Melsele is voor de 54e keer de aardbeiprinses verkozen. Tien dames tussen de 17 en 24 jaar oud namen het tegen elkaar op en Nimfa Bogaert uit Melsele zelf is met het kroontje gaan lopen.

Tijdens de aardbeifeesten gaat Melsele elk jaar op zoek naar een nieuwe aardbeiprinses. Het is zelfs de oudste missverkiezing van ons land. Nimfa Bogaert uit Melsele kon het kroontje weggrissen van de negen andere kandidaten en is in de wolken met haar pas verkregen titel: "In het dagelijkse leven werk ik in een fabriek," zegt Bogaert.  "Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik ging winnen. Wanneer ze de eerste en tweede eredames afriepen dacht ik dat ik er niet bij was. Maar dan riepen ze mijn naam en dat was echt een fantastisch moment. Die stress is ineens weg. Ik heb wel niet geweend, ik was eigenlijk zelfs een beetje verstijfd", zegt de aardbeiprinses.

De tien vrouwen spendeerden twee maanden samen, maar dat ging niet voorbij zonder enige spanning: "Tien dames bijeen gaat niet zonder ruzies en de nodige drama, maar het was wel super tof. Iedere ruzie die we maakten hebben we onderling opgelost en dat is allemaal in orde gekomen. Ik ben er zeker van dat ik nieuwe vriendinnen heb gemaakt."

Het is zeer zeldzaam dat iemand uit Melsele zelf verkozen wordt: "Ik denk dat ik verkozen ben omdat ik mij volledig gesmeten heb." De 17-jarige Yana Van Bogaert uit Sint-Gillis-Waas (links op de foto) werd verkozen tot eerste eredame. Tiana Delbaere (19) uit Burcht werd tweede eredame (rechts op de foto).

kasto80

Meest gelezen