Paul Verhoeven ontvangt voor "Elle" de César voor Beste film (2017)
AFP or licensors

Paul Verhoeven maakt weer Nederlandse film

Regisseur Paul Verhoeven werkt aan een nieuwe Nederlandse film. De Nederlander die internationale successen als "Robocop", "Basic Instinct" en "Elle" achter zijn naam heeft staan, werkt aan een project met de werktitel "Het geheim van een goed huwelijk".

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven wil opnieuw een Nederlandse film draaien. Voorlopige titel is "Het geheim van een goed huwelijk". Het Nederlandse Filmfonds kwam al over de brug met een startbedrag voor de ontwikkeling van het project.

Scenarioschrijver is Robert Alberdingk Thijm, een achterkleinzoon van de Nederlandse schrijver Lodewijk van Deyssel. De twee werkten al eerder samen aan "Steekspel", een kleine film waaraan gewone filmfans hun bijdrage mochten leveren.

Paul Verhoeven is bekend van internationale successen als "Robocop", "Total Recall", "Basic Instinct" en "Elle". 

Ik vind het heel fijn om op een set weer eens heel direct te kunnen zeggen wat ik denk. In het Frans of Engels kan ik mij toch moeizamer uitdrukken.

Paul Verhoeven

De 79-jarige regisseur vindt het "ontzettend leuk om nog een keer iets te doen met de nieuwe generatie. Bovendien vind ik het heel fijn om op een set weer eens heel direct te kunnen zeggen wat ik denk. In het Frans of Engels kan ik mij toch moeizamer uitdrukken."

Verhoeven is momenteel in Cannes om te praten met distributeurs over zijn nieuwe Franse film, "Blessed Virgin", over twee lesbische nonnen in de Middeleeuwen. De opnames van dat project beginnen half juli.

Vorig jaar kaapte Verhoeven met de Frans-Duitse productie "Elle" de César voor Beste film en die voor Beste actrice (Isabelle Huppert) weg. De film haalde ook twee Golden Globes: voor Beste buitenlandse film en voor Beste actrice in een dramafilm.

Meest gelezen