Tegels vallen van plafond van Sint-Jan-de-Doperkerk in Molenbeek

In Molenbeek is een deel van de plafondmozaïek van de Sint-Jan-de-Doperkerk naar beneden gevallen. De kerkfabriek klaagt al maanden bij de gemeente over het lekkende dak maar de gemeente heeft voorlopig geen geld voor een definitieve herstelling.

In Molenbeek is een deel van de plafondmozaïek van de Sint-Jan-De-Doperkerk naar beneden gevallen. Er liggen heel wat brokstukken onder het altaar. Pastoor Aurélien Saniko heeft behoorlijk wat opruimwerk. "We hebben hier al jaren last van regenwater dat via het dak naar binnen sijpelt. De gemeente is al komen kijken en enkele ingenieurs werken aan een oplossing. In juni of juli worden werken uitgevoerd, maar voor een definitieve herstelling van het dak is er nog geen geld." 

De kerkfabriek klaagt inderdaad al maanden bij de gemeente over het lekkende dak. Op verschillende plaatsen sijpelt regenwater binnen. Dat water wordt voorlopig opgevangen in emmers. Door het water komen de mooie keramische tegels op het plafond los.
 

De kerkgangers vinden het spijtig dat het gebouw wordt verwaarloosd. "Dit is echt een mooie kerk. Ik vind het spijtig dat men dit laat gebeuren. Je ziet dat het plafond aan het stuk gaan is. De keramische tegeltjes vallen hier naar beneden. Daardoor krijg je in het plafond een kale plek en dat is niet mooi." 

De communiefeesten en dopen die dit weekend staan gepland, kunnen wel gewoon plaatsvinden.

Meest gelezen