Video player inladen...

Ticket geboekt bij Brussels Airlines? Dit moet u weten om tijdens staking op uw bestemming te geraken

Door de geplande pilotenactie op maandag en woensdag worden meer dan 400 vluchten van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines geschrapt. Dat levert heel wat onzekerheid op voor passagiers die al een ticket geboekt hebben. Reden voor paniek is er weliswaar niet, Brussels Airlines doet er – naar eigen zeggen – alles aan om passagiers aan een vlucht te helpen.

Na mislukt overleg over de te hoge werkdruk en de pensioenleeftijd hebben de piloten binnen Brussels Airlines beslist om over te gaan tot acties. Daardoor worden in totaal naar schatting 70.000 reizigers getroffen.

Wie dus een Brussels Airlines-ticket geboekt heeft op maandag 14 mei of woensdag 16 mei mag zich terecht zorgen maken. Maar de luchtvaartmaatschappij belooft wel hulp te bieden aan gestrande reizigers.

Callcenter

Een vlucht omboeken naar een later tijdstip behoort tot de opties en is bovendien kosteloos. Daarvoor volstaat een telefoontje naar het callcenter van Brussels Airlines op het nummer 0902 51600 dat de klok rond beschikbaar zou moeten zijn. Helaas moet u wel wat geduld uitoefenen, het callcenter wordt op dit moment bestookt door duizenden oproepen en is overbelast.  Hou er ook rekening mee dat infolijnen van Brussels Airlines kunnen verschillen per land. Voor een volledige lijst van contactgegevens surft u best naar brusselsairlines.com.

Volledige terugbetaling

Brussels Airlines voorziet ook compensaties voor getroffen reizigers. Wie een terugbetaling wil, kan dat aanvragen via de website van Brussels Airlines. Is de ‘herboeking’ van een vlucht net ietsje duurder dan het oorspronkelijke ticket? Geen nood, want Brussels Airlines zou het verschil in principe moeten compenseren.

De luchtvaartmaatschappij is juridisch gezien zélf verantwoordelijk voor de staking en kan dus geen overmacht inroepen. In principe kunnen reizigers alle aantoonbare financiële schade terugvorderen. 

Opvang

Passagiers in het buitenland die niet thuis kunnen geraken op maandag of woensdag, kunnen volgens Brussels Airlines een beroep doen op hotelaccommodatie. Hou de infodesk van de luchtvaartmaatschappij dus goed in de gaten.

Tips

Vliegen met Brussels Airlines op maandag of woensdag wordt dus iets complexer dan gewoonlijk. Vaak de website brusselsairlines.com raadplegen blijft dus de boodschap. Probeer zelf actief informatie in te winnen over het vluchtschema van Brussels Airlines op de stakingsdagen. Check de Twitter- en Facebookaccounts van de luchtvaartmaatschappij regelmatig. Ook Test-Aankoop staat vanaf maandagochtend 14 mei klaar om eventuele vragen van consumenten op te vangen op het nummer 02 892 37 09.

Oproep

Wij zoeken landgenoten in het buitenland die volgende week terug naar huis zouden vliegen met Brussels Airlines, maar verhinderd worden door de pilotenstaking. Is dat jouw situatie? Laat het ons hier weten of via oproep@vrtnws.be

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Video player inladen...

Meest gelezen