© VRT BMUSS

Toch vierde film van F.C. De Kampioenen op komst

Eind 2019 komt er een vierde bioscoopfilm van F.C. De Kampioenen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. De acteurs hebben er enorm veel zin in en ze lokken ook nog steeds veel volk naar de zalen.

De slotscene van de vorige film "Kampioenen Forever" leek het ideale einde van de succesvolle tv- en filmreeks. Ook had Marijn Devalck eerder al laten weten dat hij wilde stoppen met zijn rol al Balthasar Boma. Het leek er dus op dat het Kampioenenverhaal helemaal verteld was, maar  nu komt er dus toch een vierde film.

Jan Verheyen zal de film regisseren, An Swartenbroeckx  zal het scenario schrijven en uiteraard weer Bieke spelen. Ook alle andere vaste acteurs spelen weer mee, zo speelt Jaques Vermeiren DDT en Jaak Van Assche speelt Fernand, die andere dwarsligger. Alleen Carry Goossens speelt niet meer mee als trainer Oscar, die wel nog in de vorige film te zien was.

De nieuwe film zal deze keer volledig in eigen land worden opgenomen. De vorige film speelde zich nog deels af in het verre Zuid-Afrika, maar dat maakte de opnames erg duur. 

De cijfers van de vorige Kampioenenfilms zijn indrukwekkend : "Kampioen zijn is plezant" uit 2013 haalde 765.000 bioscoopbezoekers, "Jubilee General" uit 2015 klokte af op 678.000 en de laatste film trok nog 596.000 bezoekers. Daarmee haalden de films plaats 5, 9 en 11 in de lijst van meest bezochte Vlaamse films aller tijden.

Meest gelezen