Valse castingagent zoekt actrices voor "nieuwe film Michaël R. Roskam over Sylvia Kristel"

Savage Film waarschuwt actrices via Facebook voor een valse casting agent. De anonieme agent benadert verschillende actrices voor een zogenaamde "nieuwe film van Michaël R. Roskam." Die film komt er inderdaad, maar de agent heeft niets met het productiehuis te maken.

"Het klopt dat we een nieuw project met Roskam in de steigers hebben staan," zegt producer Bart Van Langendonck in een gesprek met VRT NWS. "We gaan een biopic maken over Sylvia Kristel. De valse castingagent misbruikt nu dat project en onze naam." Via Facebook plaatste Savage Film een waarschuwing voor mogelijke slachtoffers:

We willen iedereen waarschuwen dat we deze persoon niet kennen

Bart Van Langendonck, producer Savage Films

"We vinden dit echt gevaarlijk," zegt Van Langendonck aan de telefoon. "Dit beschadigt uiteraard onze goede naam, maar vooral voor de actrices is dit een probleem. Er is een anonieme agent die foto's van actrices vraagt. Zogezegd voor een nieuwe film van Michaël R. Roskam. We willen iedereen waarschuwen dat we deze persoon niet kennen. Gelukkig waren er al enkele alerte slachtoffers die ons tijdig konden contacteren."

Sylvia Kristel

Roskams nieuwe film over het leven van Sylvia Kristel is gepland voor 2019. Kristel is vooral bekend omwille van haar relatie met Hugo Claus met wie ze ook een kind kreeg. Daarnaast is de actrice bekend van de erotische filmreeks "Emanuelle". 

De hoofdrol van de film gaat naar Sylvia Hoeks. Zij was in 2014 de eerste winnares van de Sylvia Kristel Award op het filmfestival Film by the sea in Vlissingen. Hoeks is nu voornamelijk bekend als Luv in de film "Blade Runner 2049". Dimitri Verhulst staat in voor het scenario van de biopic.

Meest gelezen