Voormalige lijsttrekker CD&V Borgerhout komt op voor N-VA

De 27-jarige Eva Van Keer krijgt de derde plaats op de N-VA-lijst in het Antwerpse district Borgerhout. Een maand geleden stapte ze op bij CD&V omdat ze zich niet kon vinden in de sociale en economische visie van de partij.

Met haar overstap van CD&V naar N-VA aast ze niet op "een postje", zegt Eva Van Keer in "De Standaard": "Mijn lagere plaats op de lijst bewijst dat." Ze wil zich vooral toeleggen op het thema veiligheid.

In november kondigde Antwerps CD&V-kopstuk Kris Peeters trots aan dat Eva Van Keer lijsttrekker zou worden voor zijn partij in het district Borgerhout.

Maar in april stapte Van Keer op bij CD&V. "Mijn visie op de sociale en economische uitdagingen binnen de samenleving lopen niet langer samen met die van de partij. CD&V vaart meer een centrumlinkse koers, terwijl ik eerder centrumrechts ben", zei ze toen in "Gazet van Antwerpen".

Meest gelezen