Videospeler inladen...

Poolse arbeiders in Blankenberge aangevallen met messen, "vermoedelijk door transmigranten"

In Blankenberge zijn donderdag twee Poolse arbeiders met stenen bekogeld en met messen aangevallen. De daders zijn drie personen die even daarvoor handelingen aan het uitvoeren waren aan het zeil van een vrachtwagen. De Poolse arbeiders hadden toen naar hen geroepen, waarop de drie in eerste instantie waren weggevlucht. De drie kwamen later echter terug en vielen de Poolse arbeiders aan. Vermoedelijk zijn de daders transmigranten die in de vrachtwagen wilden klimmen.

Het incident gebeurde donderdagmorgen omstreeks 4 uur. De twee Poolse arbeiders liepen langs de A. Ruzettelaan in de richting van Blankenberge, toen ze opmerkten dat drie personen handelingen aan het uitvoeren waren aan het zeil van een vrachtwagen die ter hoogte van camping Dallas geparkeerd stond. 

De Poolse arbeiders riepen de mannen aan, maar die laatsten sloegen op de vlucht. Toen de arbeiders hun weg richting Blankenberge verderzetten, werden ze door de drie personen met stenen bekogeld. Toen ze zich wilden verdedigen, kregen ze verschillende messteken in het gezicht en op het lichaam. De daders zijn vermoedelijk transmigranten die zo in de vrachtwagen wilden klimmen, aldus de politie van Blankenberge.

Intussen mocht een van de truckers het ziekenhuis verlaten. Zijn collega wordt nog steeds verzorgd in het ziekenhuis.

Meest gelezen