Amper vier jaar na opening zijn er al renovatiewerken nodig in gevangenis van Beveren

Amper vier jaar nadat de gevangenis van Beveren geopend werd, zijn er al renovatiewerken nodig. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd aan onze redactie. De vloeren komen los in 190 van de 300 cellen en worden momenteel vernieuwd. 

Vier jaar geleden werd de nieuwe gevangenis in Beveren geopend, maar er zijn nu al renovatiewerken nodig. De vloeren in meer dan de helft van de cellen komen los en in sommige cellen komen ook de douchetegels los. "We betreuren dat het gebeurt, maar belangrijkste is dat het opgelost wordt", zegt Johan Vanderborght van de Regie der Gebouwen.

"De vervanging van de vloeren is gestart in maart en zal tot september duren", legt hij uit. "We hebben de verantwoordelijkheid van het consortium dat de gevangenis gebouwd heeft, opgeroepen. De werken nemen redelijk veel tijd in beslag, gewoon om de werking van de gevangenis niet in het gedrang te brengen."

De gevangenen worden tijdens de renovatiewerken in hun cel naar een andere cel binnen de gevangenis zelf gebracht.

Meest gelezen