Videospeler inladen...

42 slachtoffers bij Israëlische aanval in Syrië

Bij de ongeziene Israëlische aanvallen van afgelopen week tegen militaire installaties in Syrië zijn 42 slachtoffers gevallen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Na de Iraanse aanvallen op de door Israël bezette Golanhoogte voerde het Israëlische leger afgelopen week grote vergeldingsaanvallen uit op verschillende Iraanse doelwitten in Syrië.

Het in Groot-Brittannië gevestigde Observatorium sprak van eerder van 23 doden, maar die balans verhoogt het nu tot 27 doden. Onder de slachtoffers bevinden zich volgens directeur Rami Abdel Rahmane ook elf Iraanse slachtoffers en zes Syrische soldaten.  Bij aanvallen nabij de hoofdstad zouden minstens 15 mensen omgekomen zijn, onder wie acht Iraniërs, meldt het Observatorium nog. In totaal zijn er tijdens de aanvallen, die twee dagen duurde, 42 slachtoffers te betreuren, onder wie 19 Iraniërs. 

In Syrië is Iran één van de bondgenoten van het regime van president Bashar al-Assad in diens strijd tegen rebellen en jihadisten. Israël is bijzonder beducht voor de Iraanse aanwezigheid in zijn buurland en voerde de voorbije maanden al verscheidene raids uit op doelwitten van het regime en zijn geallieerden: de sjiitische beweging Hezbollah en stellingen van Iraanse troepen.

Meest gelezen