In India zijn drie meisjes verkracht en levend verbrand in een week tijd

In India is er voor de derde keer deze week een meisje verkracht en levend verbrand. Het meest recente slachtoffer was 16 jaar oud. Het meisje overleed nadat een 26-jarige man haar in brand stak. De gruwelijke incidenten brengen het debat over seksueel geweld in het land opnieuw op gang.

Het is de derde keer deze week dat een meisje verkracht en verbrand wordt in India. De 16-jarige bezweek aan haar verwondingen. Het meisje werd in brand gestoken door een 26-jarige man, nadat ze ermee gedreigd had om naar zijn familie te stappen en hen te vertellen over de verkrachting. 

De feiten gebeurden in het district Sagar, in de deelstat Madhya Pradesh, zei de politie. "We hebben twee verdachten opgepakt", aldus politiechef Satyendra Kumar Shukla. "Een van hen is de neef van het meisje. Hij had de hoofdverdachte laten weten dat het meisje alleen thuis was. De hoofdverdachte is getrouwd en heeft een kind."

Twee andere tieners werden een week geleden ook al het slachtoffer van gelijkaardige feiten, allebei in de deelstaat Jharkhand. Een van de verkrachte meisjes is omgekomen, de tweede verkeert nog altijd in levensgevaar.

(Lees verder onder foto)

Jongeren protesteren in deelstaat Jharkhand

Protest seksueel geweld

De verkrachtingen van de meisjes leiden tot demonstraties tegen seksueel geweld in de deelstaat Jharkhand. Ook vorige maand werd er gedemonstreerd tegen seksueel geweld, nadat een 8-jarig moslimmeisje werd gedood, nadat ze het slachtoffer was geworden van een groepsverkrachting.

Als reactie kondigen de autoriteiten een nieuwe maatregel aan, waarbij de doodstraf mogelijk wordt wanneer kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar worden verkracht.

Strengere wetten tegen seksueel geweld

In 2012 leidde een groepsverkrachting van een student in New Delhi tot massale protesten en werd het wereldnieuws. Sindsdien heeft India zijn wetten inzake seksueel geweld aangescherpt. Maar activisten klagen aan dat er nog steeds te weinig wordt gedaan om de wetten te implementeren, ze zeggen dat het seksueel geweld onverminderd doorgaat.

In 2016 werden in India zowat 40.000 verkrachtingen gemeld, maar vermoed wordt dat het er in werkelijkheid veel meer zijn.

Meest gelezen