Represented by ZUMA Press, Inc.

Negentien doden bij gevechten tussen leger en rebellen in Myanmar

In Myanmar zijn bij gevechten tussen het leger en rebellen in de noordelijke staat Shan negentien mensen omgekomen. Dat blijkt uit een balans van het leger. Daarnaast raakten vierentwintig mensen gewond.

Bij gevechten in Myanmar tussen het leger en strijders van het Ta'ang National Liberation Army  (TNLA), zijn negentien mensen omgekomen en vielen er vierentwintig gewonden. De TNLA-rebellen zijn een van vele rebellengroepen die in het noorden van het land vechten voor meer autonomie.  

Het leger zei niet of de slachtoffers rebellen, militairen of burgers zijn. Maar volgens een lokale ngo zouden er burgerslachtoffers zijn, onder wie een zwangere vrouw. 

Duizenden ontheemd in noorden van Myanmar

In het noorden van het land, nabij de Chinese grens, zijn de gevechten tussen het leger en de rebellen de afgelopen maanden toegenomen, terwijl de focus van de internationale gemeenschap vooral ligt op de Rohingya-crisis in het westen van het land.

Sinds april zijn duizenden mensen ontheemd in Kachin, de meest noordelijke staat van het land. Ze zijn op de vlucht voor de hernieuwde gevechten tussen het leger en rebellen.  

Meest gelezen