Video player inladen...

Pompeo: "Vrede en welvaart voor een Noord-Korea zonder kernwapens"

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo belooft Noord-Korea economische hulp als het land zijn kernprogramma wil afbouwen. Hij deed zijn uitspraak na een ontmoeting met zijn Zuid-Koreaanse collega.

Pompeo was eerder van de week in Noord-Korea voor overleg met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. We zullen Noord-Korea economisch helpen als Pyongyang moedige maatregelen neemt voor een snelle denuclearisering van het Koreaanse schiereiland, zei Pompeo.

HIj benadrukte wel de dat economische sancties tegen Noord-Korea voorlopig van kracht blijven, tot het land effectief maatregelen genomen heeft om te ontwapenen.

Op 12 juni is er in Singapore een top gepland tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. 

 

Meest gelezen