Volkswagen roept duizenden auto's terug vanwege slechte gordelsluiting

Zowat 219.000 wagens van het Volkswagen-model Polo en 191.000 auto's van de Seat-modellen Ibiza en Arona worden teruggeroepen wegens een probleem met de gordelsluiting. Dat heeft een woordvoerder van het autoconcern Volkswagen vrijdag bekendgemaakt in Wolfsburg.

In België gaat het naar schatting om ruim 6.000 Volkswagens en ruim 3.000 Seats. Bij de betrokken wagens kan het gebeuren dat bij snelle bochten met vijf mensen aan boord twee van de gordelsluitingen op de achterbank over elkaar gedrukt worden en de sluiting van de linkse gordel los springt. Een Fins tijdschrift heeft op het probleem gewezen.

Volkswagen heeft nu voor een technische oplossing gezorgd waardoor het euvel van de baan is. De problemen zouden zich alleen voordoen in wagens met bouwjaar 2017 of 2018. Eigenaars krijgen binnenkort een brief met een uitnodiging om bij de garage langs te gaan. Dan worden de gordels kosteloos voorzien van een vernieuwd gordelslot.

Meest gelezen