Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Voorbije acht maanden 93 aanslagen op vooral lokale politici in Mexico

In de stad Apaseo el Alto, in de centrale Mexicaanse staat Guanajuato, is de kandidaat-burgemeester José Remedios Aguirre vermoord.  Het is al de 93ste aanslag op een politicus in de aanloop naar de presidentsverkiezingen.

De politicus van de linkse partij Morena werd doodgeschoten door onbekenden op een campagnebijeenkomst in een park. Dat berichtten lokale media. De daders zijn met een auto gevlucht.

De Mexicanen kiezen op 1 juli een nieuwe president, maar ook nieuwe gouverneurs, burgemeesters en lokale mandatarissen. De voorbije acht maanden zijn volgens het politieke adviesbureau Etellekt 93 aanslagen geweest op vooral lokale politici in Mexico. In de meeste gevallen zit de georganiseerde misdaad achter de aanvallen.