Video player inladen...

1.000 km voor Kom op tegen Kanker brengt bijna vijf miljoen euro op

De negende editie van de inzamelingsactie 1.000 km voor Kom op tegen Kanker heeft 4.930.000 euro opgebracht. Dat is een record. Het geld wordt besteed aan klinisch onderzoek, waarbij behandelingen of geneesmiddelen worden getest bij patiënten.

De voorbije vier dagen hebben 986 teams deelgenomen aan de fietsvierdaagse 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Elk team zamelde 5.000 euro in om deel te nemen aan de inzamelingsactie. In totaal was er een recordopbrengst van bijna 5 miljoen euro.

Het ingezamelde geld gaat naar klinisch kankeronderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van patiënten waarvoor er onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie. 

"We steunen onder meer onderzoek naar nieuwe bestralingsstrategieën waarbij de frequentie en/of intensiteit van de bestraling wordt aangepast. Voor de industrie minder interessant, maar voor ons is dit heel belangrijk onderzoek dat de overlevingskansen en de levenskwaliteit van de kankerpatiënten helpt te verbeteren", zegt Rik Duyck van Kom op tegen Kanker.

De 1.000 km voor Kom op tegen Kanker sluit vanavond af met een groot slotfeest op de Grote Markt in Mechelen. Sinds de start in 2010 bracht de fietsvierdaagse al 21.654.000 euro voor kankeronderzoek op. Volgend jaar bestaat de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker 10 jaar. Inschrijven voor de jubileumeditie kan vanaf morgenmiddag op www.1000km.be.

Meest gelezen