Videospeler inladen...

Verschillende supporters naar ziekenhuis tijdens match Antwerp - Sint-Truiden na krachtige voetzoeker

Tijdens de voetbalmatch tussen Antwerp en Sint-Truiden gisterenavond zijn verschillende supporters naar het ziekenhuis moeten gaan, nadat iemand een krachtige voetzoeker op de tribune afgestoken had. De supporters klaagden over gehoorschade. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd aan onze redactie. De lokale politie meldt zondagmiddag dat de dader wellicht geïdentificeerd is.

Tijdens de match tussen Antwerp en Sint-Truiden gisterenavond moesten verschillende supporters naar het ziekenhuis. Iemand had vlak voor de aftrap een krachtige voetzoeker afgestoken op de tribune van het Bosuilstadion, wat een harde knal veroorzaakte. "We zagen meteen dat die knal op het terrein als vreemd ervaren werd, mensen keken verbaasd rond en grepen naar hun oren. De stadionomroeper riep om dat wie klachten had, zich tot de medische diensten konden wenden", legt Wouter Bruyns van de politie van Antwerpen uit. Een 15-tal supporters deed dat ook, de hulpdiensten verwezen hen door naar het ziekenhuis of de huisarts. Ze klaagden allemaal over gehoorschade. "De knal moet ongelooflijk geweest zijn. Onze collega's ter plaatse zeiden dat ze zoiets nog nooit gehoord hadden." U kan de knal hieronder beluisteren.

Lees verder onder de video.

Videospeler inladen...

De politie meldt zondagmiddag de man die de voetzoekers afstak, wellicht geïdentificeerd is. "Dat gebeurde aan de hand van de camerabeelden in het stadion. Het onderzoek zal zijn gang kennen en in de komende dagen zal de man verhoord worden over deze feiten."

De politie tilt zwaar aan de feiten. "We vinden dat zoiets niet kan. Het is echt een zwaar kaliber geweest, wat zeer zelden gezien wordt bij voetbalwedstrijden. We vragen trouwens altijd om alle voetzoekers, klappers en Bengaals vuurwerk thuis te laten. Luide knallen veroorzaken echt blijvende gehoorschade."

Meest gelezen