In de tuin van Dennis Nilsen in Willesden Green zijn in 1983 dertien lijken ontdekt.

Britse seriemoordenaar Dennis Nilsen (72) overleden

De Britse seriemoordenaar Dennis Nilsen, die heeft toegegeven dat hij minstens vijftien mensen heeft gedood, is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in een gevangenis in de buurt van de Engelse stad York. Nilsen bracht in de jaren zeventig en tachtig zeker vijftien mannen om het leven.

De Britse seriemoordenaar Dennis Nilsen is in een gevangenis in de buurt van York op 72-jarige leeftijd overleden. Nilsen zou zeker vijftien mannen om het leven hebben gebracht, maar hij werd slechts veroordeeld voor de moord op zes van zijn slachtoffers.

De meeste slachtoffers van Nilsen waren jonge homoseksuele mannen zonder een vaste verblijfplaats. Nilsen leerde zijn slachtoffers doorgaans in een pub kennen. Hij nam hem mee naar huis, waar het slachtoffer gewurgd werd. Enkele mannen zijn er wel in geslaagd te ontsnappen.

In 1983 kon de politie de toen 37-jarige Nilsen oppakken. Dat gebeurde dankzij de informatie van een loodgieter, die lichaamsresten had gevonden in de waterleiding in Nilsens appartement in het noorden van Londen. Verschillende appartementsbewoners hadden geklaagd over de geur die uit de afvoerbuis kwam. De speurders ontdekten later dat Nilsen de lijken onder de plankenvloer van zijn woning verborg of in stukken sneed en doorspoelde door het toilet.

Er komt nog een onderzoek om de doodsoorzaak van Nilsen vast te stellen. Wellicht gaat het om een natuurlijk overlijden.

Meest gelezen