Video player inladen...

Dit huwelijkscadeau ligt al klaar voor Harry en Meghan: nooit geziene foto's gebundeld

᠎Het hele Verenigd Koninkrijk telt samen met prins Harry en Meghan Markle af naar hun huwelijk. De geschenken zullen van alle kanten van de wereld binnenstromen. Van het Britse volk ligt alvast een origineel fotoalbum klaar, vol materiaal dat de Britten zelf inleverden.

"The Crown from the Crowd", zo heet de bundel die tot stand kwam na een oproep van koninklijk correspondent Jennie Bond. Van de meer dan 2.000 inzendingen van de fans van de Britse monarchie bleef een selectie van 250 beelden over, legt historicus Dominic Sandbrook uit die de bindteksten schreef.

᠎"Er waren inzendingen bij uit de tijd van koningin Victoria. We kozen niet altijd de meest gepolijste, maar wel de meest spontane foto's, die de menselijke kanty van de personages toont."

Een exemplaar van de eerste editie gaat naar Harry en Meghan, de andere albums worden te koop aangeboden. Een deel van de opbrengst gaat naar "Help for heroes", een liefdadigheidsorganisatie die prins Harry nauw aan het hart ligt.

Meest gelezen