Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Duizenden mensen betogen in Warschau tegen de Poolse regering

In de Poolse hoofdstad Warschau zijn duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het beleid van de conservatieve regering. Dat melden de Poolse media.

De betogers schreeuwden om "vrijheid, gelijkheid, democratie" toen ze door de straten van Warschau trokken. Ze eisten ook dat de regering opnieuw een pro-Europees beleid zou voeren.

De manifestanten zeggen dat de regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) de rechtsstaat ondermijnt met haar plannen voor een juridische hervorming. Ze vrezen ook dat het land op die manier afglijdt naar een dictatuur, zo blijkt volgens de lokale zender TVN24 uit de toespraken die tijdens de manifestatie werden gehouden.

Volgens het stadsbestuur van Warschau, dat geleid wordt door partijen die nationaal in de oppositie zitten, namen er 50.000 mensen deel aan de betoging. Maar volgens de politie is dat dan weer een ruime overschatting van het aantal betogers, zo schrijft het nieuwsagentschap PAP.

Meest gelezen