Video player inladen...

Hendrik Bogaert (CD&V) dreigt ermee begroting niet goed te keuren

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert dreigt ermee tegen de begroting van de federale regering te stemmen als die niet in evenwicht is. Hij heeft het over een au sérieux te nemen waarschuwing aan de minister van Begroting.

"De cijfers lijken nu goed aan de oppervlakte omdat het goed gaat met de economie en de intrest die laag staat", zegt Bogaert. "Dat zal niet zo blijven. Als je naar de onderliggende cijfers kijkt, dan zijn die eigenlijk niet zo bijzonder goed."

Bogaert wil absoluut meer begrotingsdiscipline. "In die context is het belangrijk dat de regering toch een evenwicht voorstelt. Wellicht is die helling nu te steil om dat in één jaar te doen", zegt hij. "Maar we zouden dit op twee jaar kunnen doen, voorbij de verkiezingen, en aan het parlement een begroting voorstellen die volledig in evenwicht is."

De CD&V'er waarschuwt zij die niet zouden luisteren. "Dan zou het mogelijk het geval kunnen zijn dat ik tegen die begroting stem. Er zijn nog een aantal weken en maanden om die begroting op te stellen, maar ik denk dat dit een au sérieux te nemen waarschuwing is."

Bekijk hier het verslag uit Het Journaal

Video player inladen...

Meest gelezen