Video player inladen...

IS verspreidt video waarin mogelijke dader aanslag in Parijs trouw zweert aan IS

Na de opeising van de steekpartij in Parijs heeft terreurgroep IS nu ook een videoboodschap verspreid, waarin mogelijk de dader van die steekpartij te zien is. De beelden tonen een gemaskerde man met een zwarte kap op het hoofd, die trouw zweert aan IS en aan IS-leider Abu Bakr Al Baghdadi. Of hij de werkelijke dader is van de steekpartij is niet te achterhalen.

Het persbureau van de terreurgroep Islamitische Staat heeft in de vooravond een video verspreid van de vermoedelijke dader van de steekpartij in Parijs van zaterdagavond.

Het is niet duidelijk wanneer de video werd opgenomen. Amaq meldt dat de gemaskerde man uit de video Khamzat Azimov is, de vermoedelijke dader van de steekpartij in Parijs. Bij de steekpartij kwam een mens om het leven en vielen er vier gewonden. De politie heeft de dader doodgeschoten.

In de video zweert de gemaskerde man trouw aan IS en IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Hij zegt ook dat zijn medestrijders vastberaden moeten blijven. 

Meest gelezen