Archieffoto Virungapark
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Ontvoerde Britse toeristen in Congolese Virunga Park vrijgelaten

De twee Britse toeristen die vrijdag ontvoerd werden in het Virunga Park in het oosten van Congo zijn vrijgelaten. Dat meldt het Virunga Park in een verklaring.  

“We kunnen de vrijlating van de toeristen bevestigen, momenteel krijgen ze steun en medische verzorging”, dat meldt het Virunga Park. 

Het park meldt verder dat “de Congolese autoriteiten en park nauw samenwerken met de Britse autoriteiten voor de repatriëring van de Britten”. Het vraagt om de privacy te respecteren van iedereen die bij dit incident betrokken is.

In het Congolese park viel afgelopen vrijdag een onbekende groep het parkvoertuig aan waarin twee Britse toeristen zaten. Tijdens de aanval werd een parkwachter gedood en werden de twee toeristen gegijzeld.

"Ik dank de Congolese autoriteiten "

Ondertussen heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson ook gereageerd. Volgens Johnson zijn de twee Britten ongedeerd. "Ik dank de Congolese autoriteiten en het Congolese Instituut voor Natuurbehoud voor hun onvermoeibare hulp tijdens deze verschrikkelijke zaak", zo stelt de minister. 

Oudste natuurpark van Afrika

Het Virunga Park is het oudste natuurpark van Afrika. Het is 7.800 vierkante km groot en is onder meer bekend omdat berggorilla's er in het wild leven. Het park wordt regelmatig belaagd door de verschillende rebellengroepen die in de regio leven. Sinds 1996, het begin van de eerste Congolese oorlog, zijn al meer dan honderd opzichters omgekomen. Het is uitzonderlijk dat er nu ook toeristen geviseerd worden. 

Meest gelezen