Harry en Meghan krijgen ultieme zegen van de Queen

Buckingham Palace heeft vanochtend op Twitter een foto gedeeld van de zogenoemde "Instrument of Consent". Dat is een handgeschreven document van de Queen, waarin ze officieel toestemming geeft voor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle komende zaterdag. Het stuk perkament zit boordevol details die verwijzen naar Harry en Meghan.

Zo staat er in de linkerbovenhoek een rode draak, een verwjzing naar de rode draak die ook op de vlag van Wales staat. De draak is vergezeld van de bloemrijke emblemen (de roos, de distel en de klaver) van het Verenigd Koninkrijk. Onder de draak staat een label van Prins Harry inclusief drie kleine schelpjes van het wapenschild van de Spencers, de familie van Harry's overleden moeder Diana.

Op de rechterkant van het document staat nog een roos, maar dan als symbool voor de Verenigde Staten, het geboorteland van Meghan Markle. Aan beide kanten van de roos staan telkens twee gouden klaprozen, een symbool voor de staat Californië, de geboortestaat van Meghan Markle. Daartussen staat een preistok, opnieuw een symbool voor Wales. Opnieuw staat ook het label van prins Harry erbij, met daaronder een olijftak, overgenomen van de Grootzegel van de Verenigde Staten (de zegel die gebruikt wordt voor documenten van de federale overheid van de VS).

Bovenstaande zegel, "the Great Seal of the Realm", hangt met een touw vast aan het document. 

De handtekening van de Queen "Elizabeth R." staat ten slotte in de rechterbovenhoek van het document. 

Meest gelezen