Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Zware stormen in India kosten het leven aan 42 mensen

In India zijn verschillende delen van het land getroffen door noodweer. Zondag zijn 42 mensen om het leven gekomen door het noodweer. Wellicht zal het dodental nog verder oplopen, want er is nog geen informatie over mogelijke slachtoffers in afgelegen gebieden.

Het moessonseizoen in India is al bijna zes weken aan de gang. Vandaag hebben stormen in verschillende delen van het land 42 mensenlevens geëist.

Volgens het nationaal agentschap voor de bestrijding van rampen in India vielen er alleen al in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh zeventien doden. Daarnaast werden ook acht dodelijke slachtoffers geteld in de zuidelijke staat Andhra Pradesh en drie in de naburige deelstaat Telangana. De stormen eisten daarnaast nog mensenlevens in de provincie West-Bengalen (9) en in de hoofdstad New Delhi (5), melden lokale media. De meeste slachtoffers zijn te wijten aan ingestorte huizen en blikseminslagen.

Er werd nog geen informatie gekregen van verschillende afgelegen gebieden. Wellicht zal het dodental dus nog verder oplopen. De hevige wind leidde op verschillende plaatsen ook tot omvergewaaide muren, ontwortelde bomen en een verstoord weg- en luchtverkeer. Op de luchthaven van New Delhi moesten zeventig vluchten worden omgeleid.

India werd begin deze maand al getroffen door onweersbuien en forse windstoten. Daarbij waren toen meer dan honderd mensen omgekomen.

Meest gelezen