"Klop, klop, 't is de kat. Mag ik binnen?"

"Is dit de vriendelijkste kat op aarde?" Dat vragen zich momenteel diverse Britse nieuwsmedia af, nu een filmpje viraal gaat waarop te zien is hoe een kat beleefd op een voordeur klopt om wellicht te mogen binnengelaten worden. Dan Richardson zag het gebeuren toen hij toevallig passeerde en filmde het toch wel ongebruikelijke gebeuren.

De vriendelijke kat klopte op de deur van een huis in Bootle, in het Engelse graafschap Merseyside. De 26-jarige Richardson gaf meer uitleg op nieuwswebsite Liverpool Echo: "Ik zat in mijn wagen en zag plots die kat van de vuilnisbak op de vensterbank springen, om daarna op haar achterste poten te gaan staan en met een van haar voorste poten via een hendel op de deur te kloppen. Ik kon eigenlijk niet geloven wat ik te zien kreeg. Ik zat als aan de grond genageld."

"Ik heb dan mijn gsm genomen en ben de tweede keer dat hij op de deur klopte beginnen filmen. Want het is toch niet iets wat je iedere dag te zien krijgt. Eigenlijk is het iets wat de meeste mensen wellicht nog nooit gezien hebben."

"Het filmpje zou nog beter geweest zijn, mocht iemand de deur geopend hebben. Maar dat heb ik niet gezien."

"De reacties op Facebook zijn ronduit positief, veel reacties waarin staat dat ik hen heb doen glimlachen. De vriendschapsverzoeken stromen bovendien binnen", aldus de data-analist van beroep nog.

Meest gelezen