Actrice Margot Kidder (Lois Lane in "Superman") overleden

Ze schitterde aan de zijde van Christopher Reeve in vier "Superman"-films. Kidder en Reeve werden beiden vereenzelvigd met de Supermanfilms. Allebei vonden ze maar moeilijk andere rollen.  Reeve stierf in 2004. Veertien jaar na "Superman" Reeve is nu ook Margot Kidder, alias Lois Lane, gestorven.

Ze waren beiden relatief onbekend, Reeve en zijn tegenspeelster Kidder, maar werden plots wereldsterren na de release van de eerste Superman-film, in 1978.  Margot Kidder, alias Loise Lane, voegde enkele memorabele zinnen toe aan het  Hollywood-repertoire,  zoals "You've got me?!  Who's got You?!".    Nog drie keer waren ze samen te zien in de Superman-films, de  laatste keer in 'Superman 4, The Quest for Peace', die uitkwam in 1987.

Nog een opvallende parallel tussen Reeve en Kidder: ze werden beiden het slachtoffer van een vreselijk ongeluk.  Reeve, die in 2004 stierf, raakte in 1995 verlamd na een val van een paard.  Margot Kidder had een auto-ongeluk in 1990 en belandde nadien gedurende twee jaar in een rolstoel.

Financiële en mentale miserie

Na haar auto-ongeluk raakte Kidder ook financieel in de problemen.  En toen ging het ook fout met haar geestelijke gezondheid.  In 1996 stond ze volop in de belangstelling nadat ze vier dagen op de dool was en als een dakloze leefde.  Later kreeg ze de diagnose van bipolariteit (manisch-depressiviteit)

Margot Kidder was ook een politiek activiste.  Zo verzette ze zich hevig tegen de Golfoorlog en toonde ze zich een fervente supporter van de linkse democraat Bernie Sanders.   

Margot Kidder werd slechts 69. Ze was in totaal drie keer getrouwd.  Eén van haar huwelijken, met acteur John Heard, hield slechts zes dagen stand. Margot Kidder stierf in haar huis in Livingston (Montana).  De doodsoorzaak  werd niet bekendgemaakt.

VIDEO: In 1980 kwam "Superman II" in de zalen met Christopher Reeve en Margot Kidder. Bekijk hieronder de trailer.

Meest gelezen